منتدى جامعة الأزهر
هذه الرسالة تفيد بأنك غير مسجل بالمنتدى تفضل بالدخول على اشتراكك ان كنت عضو لدينا او قم بالنقر على زر التسجيل لتصبح عضو معنا
منتدى جامعة الأزهر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى خاص بجامعة الازهر للتعليم والدراسه من خلاله
 
الرئيسيةالتسجيلدخول

 

 مراجعة الانجليزى علمى وادبى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
STriKe
أزهري متميز
أزهري  متميز
STriKe

عدد المساهمات : 995
تاريخ التسجيل : 24/01/2008
العمر : 32

مراجعة الانجليزى علمى وادبى Empty
مُساهمةموضوع: مراجعة الانجليزى علمى وادبى   مراجعة الانجليزى علمى وادبى Emptyالخميس مايو 08, 2008 10:20 pm

) choose the right word(s) from a, b ,c or d:
1- I ..…... my money on this radio , it broken after one day !
A) spent b) wasted c) lost d) gave
2- Plants use energy from the sun .…...... their food
a) making b) made c) to make d) has made
3- My grandmother couldn’t read . she was ...……....
a) illogical b) illegal c) illegible d) illiterate
4- Who is responsible …....... this broken chair ?
a) for b) to c) with d) of
5- Naguib Mahfouz …….... the Nobel for literature
a) has awarded b) awarded c) was awarded d) will award
6- Azza passed her exam ……….. being ill
a) although b) because of c) but d) despite
7- A …….... eclipse occurs when the moon passes between the sun and the earth
a) sunny b) solar c) lunar d) partial
8- Astronomers can …….....when eclipses will occur
a) provide b) predict c) prevent d) pretend
9- If Mounir loses his job , he ………... look for wok in the city
a) will b) would c) had to d) have to
10- The country is suffering from a …………... there has been no rain for six months
a) draught b) doubt c) drift d) drought
11- Carbon dioxides is a ..…….... gas
a) partial b) precious c) poisonous d) polluted
12- She 's just finished a course .…….... music
a) through b) with c) in d) at
13-last year we visited Egypt and admired the ancient .....……….....
a) moments b) monuments c) monsters d) materials
14- The tough outer layer of a tree is called the ..…………..
a) bark b) trunk c) branch d) skin
15 - The leaves play apart in .......….. food for the tree
a) make b) making c) made d) to make
16- The …….... of The River Nile is in Uganda
a) begging b) start c) source d) spring
17- We ..……....... glass and paper
a) recycle b) redo c) repair d) retreat
18- I ............ some money to start my own business
a) lent b) loaned c) bought d) d) borrowed
19 – If you use my pen , remember .....……..... it back
a) giving b) to give c) given d) give
20- He ...…...... the Nobel prize in 1988
a) was awarded b) awarded c) has awarded d) was awarding
21- You ……..... take this medicine every day
a) supposed b) ought c) should d) obliged
22 – This map shows the exact ..………. of the bus station
a) palace b) point c) region d) location
23- This airline flies to many ………….. around the world
a) goals b) destination c) aims d) positions
24- I tried to phone him .…………. there was no answer
a) although b) despite c) but d) because
25- The belief that black cats are lucky is a ..…………...
a) supposition b) superstition c) myth d) legend

26- If I ........... rich , I would buy a big car
a) were b) am c) had d) will be
27- The meeting was .…………. because the manager was ill
a) put out b) put away c) put off d) put in
28- I wouldn't say it unless it ............ true
a) is b) does c) did d) were
29- He used a ………..….. to look at the stars
a) telescope b) television c) telephone d) telegram
30- I was surprised ……….... that he had won the prize
a) learn b) learning c) learned d) to learn
31- People ....………….... music for thousands of years
a) have been making b) are making c) would be making d) had been making
32- ..……….... have found the ancient city .
a) architects b) archivists c) archaeologists d) Advertisers
33- Musician ...……. .. into woodwind and brass in instruments
a) breath b) sigh c) cough d) blow
34- He stopped ....……….. and put down his pen
a) write b) to write c) written d) writing
35- He is learning ...……...... the piano
a) to play b) play c) playing d) played
36- The people held a ....……....... against the new tax
a) demonstration b) society c) gathering d) disagreement
37- The soldiers were praised for their .……….......
a) freedom b) patriotism c) equality d) superstition
38- We congratulated her .......... her success
a) for b) at c) on d) by
39- She spent many years fighting for women's …………….
a) opinions b) rights c) votes d) protests
40- His coat was made of a ...………...material
a) synthetic b) sinister c) solar d) satellite
41- It ..……...... be wonderful to see earth from space !
a) could b) should c) can d) must
42- Wood is used .………. making paper
a) to b)for c)with d)from
43- There is an exhibition of .……………..... at the new art gallery
a) fireworks b) sculptures c) monuments d)celebrations
44- It isn't good to own money . you should always repay your .........
a) grants b) gifts c) debts d) benefits
45- In the future most of our work ...……….... by machines
a) will be doing b) has been done c) will do d) will be done
46- Egypt has made a great contribution ...………….. world peace
a) for b) to c) in d) of
47- Telephone , radio and television are all forms .………. communication
a) from b) of c) to d) with
48- I'm afraid Mr. Smith isn't here , can I take a .……………....?
a)massage b)missive c) missile d)message
49- My father has worked hard for many years and now he 's looking forward to ...……...
a) retiring b) retreating c) recycling d) repeating
50- He's ………..... he has a small company making furniture
a) self-assured b) selfish c) self – employed d) self possessed
51- Astronomers can ...………..... when asteroids will hit Earth
a) pretend b) predict c) produce d) prevent
52- He was accused .………... stealing the car
a) for b) to c) with d) of
53- She was blamed .……………. the mess
a) for b) to c) with d) of
54- I was shocked ....………... that he had died
a) hearing b) to hear c) hear d) to be heard
55- the demonstrators were ……….... against unfair law
a) protesting b) preventing c) producing d) providing
56- He suggested ..……….... to the park
a) to go b) go c) gone d) going
57- By and .........., I agree with what you are saying
a) big b) large c) huge d) vast
58- She agreed ………... to teacher
a) to apologize b) apologizing c) to have apologized d) apologize
59- After the .………... , the country had anew government
a) equality b) freedom c) independence d) revolution
60- Oraby lived in ..…… ….. on another country for many years
a) exit b) exile c) exhaustion d) expert
61- I expect he ……….... pass his exams easily
a) would b) should c) will d) must
62- Materials such ………... glass and paper can de recycled
a) for b) as c) with d) or
63- coal ,oil and natural gas are all ..…………. fuels
a) renewable b) fossil c) nuclear d) energy
64- Nadia is ………….... she speaks Arabic and English
a) monosyllabic b) literate c) bilingual d) irregular
65- Hydro – electric power stations ……….... electricity
a) renew b) generate c) recycle d) use
66- my plane ...………. at ten tomorrow morning
a) arrives b) arrived c) has arrived d) was arriving
67- He doesn't look happy ………….. I'm sure he passed the exam
a) because b) although c) despite d) unless
68- He refused ……….... my question
a) answering b) for answering c) to answer d) answer
69- The new company is looking for ..…….. workers
a) illiterate b) lazy c) careless d) skilled
70- Self –employed people enjoy ..………... the freedom to work when they like
a) to have b) to be having c) having d) have
71- Being your own ………... can have advantages and disadvantages
a) colleague b) worker c) servant d) boss
72- Every leaf plays apart .……...... food for the plant
a) in making b) to make c) of making d) with making
73- His business ..………... and he had to hire new workers
a) exploded b) existed c) expanded d) extracted
74- the statue .……….. out of stone by the ancient Egyptian
a) has carved b) was carved c) has carved d) will be carved
75- the village was .………….. when the river flooded
a) supposed b) supported c) subjected d) submerged
76 - She is very . . . . . ….. she wants to run the company one day
a) ambiguous b) ambitious c) amphibious d) ambivalent .
77- In Ad 106 , Petra was .…………... by the Romans
a) arrested b) captured c) accused d) caught
78- He won the medal by jumping .……... than anyone else
a) highest b) higher c) height d) high
79- In 1969 Nill Armstrong . . . …….. . . his first step on the moon
a) was take b) has taken c) is taking d) took
80- Astronauts wear special clothes which . . …… . . .them from extreme temperatures
a) protest b) prevent c) protect d) produce
81- There is no oxygen in space , so you . . ….. . . . breathe normally
a) must b) wouldn't c) can d) can't
82- The young musician .. . …….. . . .hard before the concert
a) attempted b) tried c) practiced d) learned
83- Do you enjoy . . . . . . to classical music ?
a) listening b) listen c) listened d) to listen
84- She took the doctor's . . . . …… to the chemist's and got her medicine
a) description b) prescription c) drawing d) provision
85- This famous surgeon has . . . . . . …. many heart operations
a) produced b) composed c) performed d) prescribed
86- The festival commemorates an incident which . . . . . in 1875
a) was happening b) has happened c) could happen d) happened
87- The hotel wanted . . . . . . . . anew receptionist
a) hiring b) hired b) to hire d) hire
88- They tried to find anew employee . . ….. . . advertising in the paper
a) for b) by c) to d) with
89- She was very good at her job and got . . …… . .quickly
a) promotion b) production c) protection d) provision
90- When he left school , he . . . . . . to join the army
a) contracted b) applied c) connected d) requested
91- I hope you will get in . . . . . . . after you go back to your country
a) feeling b) touch c) write d) concert
92- Students who come to this university must expect , . . . . . . .hard
a) work b) working c) worked d) to work

The answers الإجابة
السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة السؤال الإجابة
1 B 2 C 3 D 4 A 5 C 6 D 7 B 8 B 9 A 10 A
11 C 12 C 13 B 14 A 15 B 16 D 17 A 18 B 19 B 20 A
21 C 22 D 23 B 24 C 25 B 26 A 27 C 28 D 29 A 30 D
31 A 32 C 33 D 34 D 35 A 36 A 37 B 38 C 39 D 40 A
41 D 42 B 43 B 44 C 45 D 46 B 57 B 48 D 49 A 50 C
51 B 52 D 53 A 54 B 55 A 56 D 57 B 58 A 59 C 60 B
61 C 62 B 63 B 64 C 65 B 66 A 67 B 68 C 69 D 70 C
71 D 72 A 73 C 74 B 75 D 76 B 77 B 78 B 79 D 80 C
81 D 82 C 83 A 84 B 85 C 86 D 87 B 88 B 89 A 90 B
91 B 92 D 93 94 95 96 97 98 99 100
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مازن المصري
أزهري فعال جدا
أزهري  فعال جدا
مازن المصري

عدد المساهمات : 319
تاريخ التسجيل : 15/05/2008
الموقع : بورسعيد

مراجعة الانجليزى علمى وادبى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مراجعة الانجليزى علمى وادبى   مراجعة الانجليزى علمى وادبى Emptyالإثنين مايو 19, 2008 12:51 pm

مراجعة الانجليزى علمى وادبى Thankksmaz222en
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مراجعة الانجليزى علمى وادبى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى جامعة الأزهر :: جامعة الازهر :: المرحلة الثانويه-
انتقل الى: